Kamen Rider Kuuga

Saturday, December 25, 2010

KR atau dikenali sbg kamen rider ni ad 2 zaman sbnarnya iaitu zaman showa dan zaman heisei..yg first ni ak citerkan ttg zaman heisei dlu la..KR zaman heisei yang first ak nak perkenalkan adalah kr Kuuga...kr kuuga ni muncul slepas 10 thun rancangan KR tidak disiarkan..(waaa lmer tuh)..konsep kr zaman heisei berevolusi slepas zaman showa..dimana dri segi suit design mahupun jln citer nyer..

sinopsis : Dulu kala, kaum Grongi menindas kaum Rinto(manusia) sampai seorang pahlawan bernama Kuuga muncul dan mengalahkan Grongi dan mengurung pemimpin Grongi ke dlm gua. Sehinggalah muncul seorang lelaki yang bernama Yuusuke Godai secara x lgsung mendapati dirinya ad kaitan dgn tali pinggang suci yang dijumpai dlm gua tersebut dimana Grongi bangkit dan meneruskan permainan membunuh keturunan Rinto manusia itu sendiri.Tali pinggang tersbut mempunyai kuasa pahlawan Kuuga dan Godai yuusuke menggunakn kuasa tali pinggang itu utk menghapuskn Grongi.Namun, setelah perlawanan terakhir semakin dekat,Yuusuke mendapat tahu bhawa ad hubungan yg misteri antara Kuuga dan pemimpin Grongi.

Pelakon2 nyer : 

Joe Odagiri/Yuusuke Godai
 Pemuda yg mempunyai pelbagai bakat yang yang menjumpai tali pinggang suci Kuuga. Dia adalah orang yang slalu epi dan jujur. Dia berjuang sbg Kuuga untuk "melindungi senyuman semua orang". Yuusuke bekerja di pori-pori Tea Cafe, dan terus berusaha untuk mempunyai 2000 bakat yang berbeza dan bakat yang dia gunakan untuk membantu orang lain. Dia dan adiknya, Minori, kehilangan ibu mereka semasa mereka masih kecil dan kehilangan bapa mereka semasa mereka meningkat dewasa.

Shingo Katsurayama/Kaoru Ichijo
 Seorang Inspektor polis yang mengetuai Science Police yang ditubuhkan untuk memerangi Grongi.Seperti ayahnya,yang meninggal pada hari jadinya yg kesepuluh, Ichijo ialah seorang role model polis yang tegas dan percaya dalam menegakkan keadilan.Walaupun dia sangat tegas dengan dirinya sendiri,tetapi dia akan lakukan ap yg termampu walaupun melanggar peraturan polis dalam membantu Yuusuke melawan Grongi.

 Kazumi Murata/Sakurako Sawatari

Sahabat Yuusuke yang menterjemahkan bahasa kuno "Rintonese" yg bgtau ttg Kuuga dan Grongi.Pada mulanya ia membantah utk membantu krn bimbang akan keadaan Yuusuke tapi dia percaya pada dirinya dan bekerja keras untuk membantu Yuusuke memahami kuasa Kuuga dgn menterjemahkn tulisan2 kuno.


Form2 Kuuga :
Dari kiri:Growing Form..Mighty Form..Dragon Form..Pegasus Form..Titan Form..last skali paling kanan Ultimate Form

Bike :

Simbol Kamen Rider :Ok la der..smpai sini dlu la yer..nnt ak akn post lg yer ttg kr..be patience la..huhu..jenguk2 la citer kr kuuga nnt yer..ja matta ne minna..bye^^

0 comments:

Post a Comment