Seperti Yang Dijanjikan

4 comments

Wednesday, December 14, 2011



Awrite my fellow blogger..muahahaha
saksikn la foto-foto ku bersama krew produksi KL Gangster 2..





























P/S : X sempat nak amek gamba sendiri..huhu

Letihnyer Semalaman

0 comments

Tuesday, December 13, 2011


 
Assalam rakan blogger..
Semalam letih yang amat sangat..
nak tahu knp?
sebab semalam join crew penggambaran KL Gangster 2..
Penat betul bantu diorang pasang lighting la,sediakan prop la..
mana tidak nyer awal pagi baru abes shooting..
abg Syamsul Yusof merangkap director banyak amek scene yang sama sebab x puas hati..
Abg Adi Putra lak membizikn diri beliau dengan menghafal skrip..
Sorry Abg Aaron kita xde msa shooting ni sbb scene ni tidak membabitkn  beliau..
Sorry entri ni xde gambar msa shooting tersebut..
ada kat memori kamera..
nanti ada masa akan diupdatekan gambar semasa shooting tersebut kt blog..
korang nantikan nyer yea..XD

Permulaan Hari Ku..

0 comments

Friday, December 9, 2011

Setiap hari bgun lambat..haha apa nak jadi dengan anak teruna ni yer..haha
Rutin harian biler bangun tido mesti mula2 tengok handphone..haha mana la tahu kot2 ada mesej atau any miskol ke..
seperti biasa aku sebagai seorang VIP setiap kali nak bangkit tu mesti tengok satu video ni...
nak tau video apa??? 
tengok la..






ni la video dia..walaupun lagu ni remix tapi mampu wat aku bertenaga dan semangat untuk tempuhi cabaran setiap hari..tengok peminat2 dia yang ramai camtu lagi bersemangat..haha












Keliru Nyer Adui....

3 comments

Wednesday, December 7, 2011

Da nak dekat akhir tahun da..azam baru thun dpan pon x terpikir lagi nih..huhu
Azam ku tahun depan nak abeskan praktikal cepat2 pastu terus mintak keje...
Den ingat nak beli keta la..hehe tapi tengah keliru nak beli keta apa..huhu
ni antara keta pilihan ku...

of course la keta idaman dulu..hehe

1)Mazda RX8




2)Honda City







3)Toyota Celica


So?? ap pendapat anda semua? mna yang patut aku rembat? haha 
so bg la pandangan korang yer..^^

P/S : Sumber dari mudah.com.my

Wacha!!!

0 comments
Assalamualaikum kwn2 seantero blog..lama suda woo x hapdet ini blog nyer pun..biasa la pergi bercuti skejap nyer adui..haha jangkit ckp johan lak..haha so cekidat my new story in da next entry..

Dijangkiti Tag...HAHA

0 comments

Thursday, October 27, 2011

Assalamualaikum sumer..sedap2 tengah layan lagu kat youtube dapat la satu tag dari adik min..^^..Tag dia berupa soalan..ni la soalan2 tersebut..mula2 baca dulu peraturan nyer yer..^^


 
 
1. You must post these rules.

2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.

3.Answer the questions that the tagger has set for you in their post and create 11 new questions to the people you tagged to answer.

4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.

5. Go to thier page and tell them you have tagged HIM / HER.

6. No tag back.

7. No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU READ THIS" you legitimately ( a.k.a REALLY , TRUST , WITH ALL HONESTY ) have 
 tagged 11 people.
 
ni soalan yang ditagkan untuk ku..muahaha

1. nama anda?
>nama saya muhammad muizzudin bin mustapa..
2. siapa orang yang paling anda sayang selain keluarga anda?
>i luv my hunny bunny n my only love cik miemi..hehe seorang blogger jgk..^^
3. to you, yasmina hana ni macam mana orang nya?ngee
>orangnya ngok ngek..haha xdela org nyer baik..
4. your bad habit?
>asyik dengar lagu je 24jam..huhu
5. impian yang tak akan pernah tertunai?
>memiliki keta lamborghini..huhu
6. apa yang anda nak dalam hidup?
>kebahagiaan hidup yang dirahmati Allah..
7. sumber inspirasi anda?
>my mom..she's my hero and heroin..
8. sifat anda?
>pemalu kot..jarang senyum..huhu
9. siapa anda 10 tahun nanti?
>i am who i am..sape saya skarang itu la saya di masa depan..^^
10.kalau anda diberi RM 1 juta..apa anda nak buat?
>Simpan untuk masa depan..teringin nak pegi haji dengan my mom..haha
11. define yourself in a simple words
>a quiet person from the outside..but crazy in the inside..haha
soalan aku pulak..silakan baca..^^ kalau pandai la..

1.awak pakai handphone apa?
2.siapa orang yang awak paling sayang?
3.apa pengalaman yang memalukan pernah terjadi kat awak?
4.kalau awak terpilih jdik perdana menteri untk satu hari apa yang awak akan buat?
5.sony,nikon atau canon?
6.apa nama panggilan manja awak dekat rumah?
7.kalau saya pokok awak akan jadi apa?
8.apa makanan faveret awak?
9.kalau dapat dating dengan artiss..artis mana yang awak pilih?
10.kenapa awak jadi blogger?
11.pilih satu benda untuk describe diri awak..

My tag list is..
1.miemi
2.ika shanay
3.topek
4.blogpopoi
5.amoi perak89
6.supernosya

BigBang is Vip!

2 comments

Wednesday, October 19, 2011

As-salam..aku nak kongsi sikit minat2 aku pada kawan2 semua..da 2 tahun berlalu tapi aku x pernah boring atau bosan menjamu telinga aku dengan lagu dari kumpulan bigbang ni..ni antara salah satu lagunya..



lagu ni best..catchy dan rancak sket..hehe sekadar untuk berkongsi minat jer..^^

Rambut ku sering berubah

0 comments

Wednesday, October 12, 2011




haha aku sering mencari idea macam na la nak cari fesyen rambut apa yang seswai dengan diri ni..sekarang macam ni la rupa rambut ku sekarang..korang ada idea tak?

Kisah Sedih..

0 comments
Huhu ari ni genap 5 bulan moto kesayangan ku kena curik dek orang..huhu so,skang hanya tinggal kenangan je..teringat je aku ulang alik dari kelantan ke kL dgn moto ak..jd skang ni aku guna moto sementara je..*kumpul duit nak beli yang baru
jai ni la perubahan yang berlaku..saksikanlah...


 dari yang ini

kepada yang ini



yang ini
 kepada ini


 dan yang ini
kepada yang ini
 huhu rindunyer kepada kamu wahai moto ku..



Pemilik Blog Ini Suda Tua

0 comments
Haha sebenarnya belum tua lagi lorh..bhari ni umur ku genap masuk 21 tahun..hehe tapi muka x nampak pun umur 21 tapi macam 19*ada hati lagi cakap muda..hahaha
Sempena besday ni teringin nak makan kek black forest..kek yang menjadi faveret aku sejak dari azali lagi..nak tengok x macam mana rupa kek tu..jeng2x!





Demikian la rupa2 kek berkenaan..hehe amacam gerenti perut korang meragam tengok kek ni kan..haha macam sedap kan..ap plak macam..da memang sedap pown..hehe
p/s : my mom says "nanti kalau angah balik umah nnt umi belikan kek ye"..haha thx mom ur da best!!

terlebey Xcited Neyh...

0 comments
Assalamualaikum didahulukan sebagai pembuka bicara..ello my kwn2 n my followers..haha suda lama tarak update ini blog woo..entah macam mana leh terbukak hati nak update blog arini..*sebenarnya ada seseorang yang membakar semangat suh update

So,da lama break dari dunia blogger skang ada banyak benda yang nak diceritakan..hehe jadi entri2 seterusnya adalah idea2 yang telah lama bersarang dalam kepala ku...haha

Sesuatu Yang Mungkin Buat Anda Senyum..

6 comments

Wednesday, August 24, 2011

Hari ni banyak benda yang buat aku tension..huhu *sebab lapar...
Jadi aku on kan la laptop nak online..*sebab terpaksa xde benda nak buat...
Tengah-tengah blogwalking aku bukak la google image...
Ternampak la gambar-gambar tersebut...
DIPERSILAKAN..











HAHA all of diz picture really make my day..
Aku senyum tak berenti..
Nak tergelak pon ada..
Sorry la gambo kucing jer..haha
Sebab saya suka kucing..haha

Ish!! Ke-jelous-an Yang Melampau

12 comments

Monday, August 22, 2011



Pejam celik ramadhan da pun makin hampir melabuhkan tirainya...
Sepanjang ramadhan nih macam2 gelagat yang aku nampak di bazaar ramadhan...
Ada yang datang dengan famili,coupling dan kawan2...
Bagi aku selalu sangat pergi bazaar sorang2..
Hanya berbekalkan ipod shuffle ku...
Ada yang kapel bukan main mesra lagi..
Da x ingat padahal ni bulan puasa..
Tp dalam hati jeles yang menggiler..hahaha
kan best klu ada pompuan masa depan..Sorry yuyu ye pnjam trademak jap.haha
Ada yang famili anak2 plak yang wat perangai...
Yang suami isteri bawak baby tu..perghh kiutnyer baby tersebut..huhu
Aku hanya seorang diri..
Adakah di bulan ramadhan aku akan berseorangan lagi?
Mungkin ke ada lagi ramadhan untuk aku di masa depan?
Kita tidak tahu kan kuasa Allah S.W.T...
Aku cuma mampu doakan untuk yang terbaik...^^

Pelik Ker??

4 comments

Wednesday, August 10, 2011



Seperti biasa..memang habitku membaca novel dalam LRT..
Tetapi..
Kenapa orang selalu memandang sinis kalau ada orang lelaki yang membaca novel?
Pelik sangat ke?
Kalau lelaki baca novel mesti dikaitkan dengan 'lelaki lembut'..
errr..perlu ke semua tu?
Ada kaitan ker?
Semua perempuan dan lelaki dalam lrt terbabit asyik pandang2 je..
Esh..menimbulkan perasaan tidak senang plak..huhu
Lebih baik baca novel dari membaca benda yang tidak mendatangkan faedah..

P/S : Yer saya seorang lelaki dan saya minat baca novel..ada masalah ker? ^^ terima kasih..